Asta inseamna sa fii campion!

November 2, 2015 Lastarii No comments exist

Sunt multe ocupatii si  profesii in lumea asta mare. Profesori, constructori, avocati, oameni de afaceri… cate si mai cate. Daca intrebi oamenii care este menirea profesiei  lor, vor raspunde pe cat de divers pe atat de unitar: sa ajute alti oameni cu competenta lor intr-un anumit domeniu. Dar care este oare menirea sportului de performanta?

Meseria de campion este una din cea mai grele, frumoase si importante meserii din lume, pentru ca pe langa lupta crancena cu tine insuti sau cu adversari pe masura , implica o munca de sisif invizibila in lumina blitzurilor. A fi campion mondial la un sport este extraordinar. A te purta insa ca un adevarat campion in relatie cu ceilalti, este dincolo de cine a castigat sau a pierdut finala. Campionii ca Sonny Bill Williams care a oferit medalia de campion mondial unui copil la 5 minute dupa ce a primit-o, sunt  modele de atitudine,  ferestre catre ideal, care eliciteaza perfectiunea si excelenta prin ai lasa pe oamenii de rand sa stea in pielea lor si sa simta o farama din aceastea.

Ce s-ar intampla oare daca maine ar disparea competitiile, performerii de top, olimpiadele si campionatele mondiale? La o prima vedere probabil, impactul social ar fi mai putin semnificativ decat daca disparea profesii si oameni de care avem nevoie acum si aici ca constructorii sau oamenii de afaceri. Cu siguranta lumea poate sa mearga si fara performanta in sport, dar oare va merge catre inainte?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *